De 3 populairste funderingstechnieken uitgelegdEen stevig gebouw vraagt om stevige funderingen. De fundamenten, ook wel funderingen genaamd, zorgen ervoor dat het gewicht van de constructie en de krachten die daarop worden uitgeoefend op de ondergrond worden overgedragen. Het soort fundament dat je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je de drie populairste funderingstechnieken. 

Rechtstreekse fundering 

Wanneer de grond over een goede draagkracht beschikt, is het mogelijk funderingen rechtsreeks in de grond te gieten. Deze methode vergt het minste arbeid en is de populairste techniek bij een goede bodem. Bij deze funderingstechniek wordt er ongewapend beton in sleuven gegoten

Funderingsplaat 

Een funderingsplaat wordt gebruikt bij iets minder draagkrachtige grond. Deze betonnen plaat met wapening zorgt ervoor dat het gewicht van de constructie beter verdeeld wordt over de bodem. Zo’n funderingsplaat heeft meestal een dikte van 18 tot 35 centimeter. 

Paalfundering 

Bij een slechte ondergrond - moeras, klei of veen - is een paalfundering een geschikte oplossing. Hierbij worden er palen uit beton, hout of staal in de bodem aangebracht waarop vervolgens gewapende betonplaten komen te liggen. 

Op zoek naar een expert in funderingstechnieken?

Bij De Coster hebben we al sinds 1979 ervaring met grondwerken en funderingstechnieken. Met ons uitgebreid machinepark er vergaande expertise is geen enkele klus voor ons te groot. 

Contacteer ons

Stel je kandidaat

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Wij verzetten bergen

Jouw partner voor een snelle totaaloplossing

Contacteer Ons